zondag 7 maart 2021

Ingemaakte uien

Toen ik een tijdje geleden voor lunch een broodje tonijnsalade bestelde, was daar ingemaakte rode ui in verwerkt. Ik was gelijk verkocht, véél lekkerder dan rauwe ui!

Zelf maken blijkt helemaal niet moeilijk. Voor een (weck)pot van 500 ml (of de twee kleintjes van 200 ml die ik hier gebruikte) heb je nodig:

  • ongeveer 3 rode uien
  • 100 ml water
  • beetje zout
  • 50 gr kristalsuiker
  • 100 ml rode wijnazijn
Zorg dat je potjes brandschoon zijn (voor de houdbaarheid).
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Je hoeft de ringen niet uit elkaar te halen, laat de plakjes aan elkaar zitten. Doe zoveel mogelijk ui in de potjes.

Doe het water, de suiker en het zout in een pannetje en verwarm dit totdat de suiker is opgelost.
Roer de azijn er doorheen, en schenk het mengsel over de uien.
Sluit de potjes en laat ze minimaal 2 dagen in de koelkast op smaak komen. 
In de koelkast ongeveer 3 weken houdbaar.




1 opmerking:

  1. Wat een goede tip zeg! En moeilijk klinkt dat niet. Wat apart dat er ook suiker in moet trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...