zondag 15 januari 2012

Zelf vlekkenmiddel maken

Lekker bezig geweest dit weekend. Wat overbodige spullen verkocht, zelf brood gebakken, en een hele stapel kleding met hardnekkige vlekken onder handen genomen.

Mijn vlekkenmiddel uit de winkel was op, een mooie reden om op zoek te gaan naar een mileuvriendelijker middel. Mijn boek met grootmoeders tips staat vol met recepten met alcohol, spiritus en wasbenzine, maar gelukkig stond er ook een recept in voor een iets minder agressief middeltje:

Los 2 eetl. waspoeder (ik heb een ruime eetlepel geconcentreerd vloeibaar wasmiddel genomen) op in een liter water, en voeg 3 eetl. azijn toe. Breng dit aan op de was, en wrijf het in de vlek. Goed wrijven, zodat je de vlek al minder ziet worden. Nog even laten intrekken, en vervolgens wassen op 60 graden.

Het is geen wondermiddel, maar dat ben ik in de winkel ook nog nooit tegengekomen. Die kabouters van ons krijgen haast alles onherstelbaar smerig.

Maar dit middeltje krijgt van mij een 7, ik heb best een aantal hardnekkige vlekken (die al een paar rondes waren meegewassen op 60 graden) eruit gekregen. En de prijs is natuurlijk bijna te verwaarlozen. Mocht je ook een zelfgemaakt middeltje gebruiken wat goed bevalt, dan mag je mij best je recept verklappen...

3 opmerkingen:

 1. Handige tip om eens te proberen mijn zoontje is een vlekkenmagneet. Bedankt!

  Bij heel erge dingen gebruik ik soms ossengalzeep. Paar keer mee inwrijven, uitspoelen, laten drogen...

  Misschien ook nog wat voor je:
  http://fakeitfrugal.blogspot.com/2011/08/fake-windex.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks! Wat een leuke blog! Ik ga 'm gelijk volgen. Heb je het fake ben & jerry's ijs al geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed. Mijn kinderen hebben ook altijd overal 'vlekken die er niet meer uit gaan' in.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...