vrijdag 19 februari 2021

Koken met restjes: lunch salade met aardappel

Heb je een paar gekookte aardappels over? Niet weggooien! Je maakt hiervan in een handomdraai een heerlijke lunch salade, waarvoor je de rest van de ingrediënten waarschijnlijk wel in huis hebt.

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

  • restje gekookte aardappels, ongeveer 3-4 stuks
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 appel
  • paar augurken
  • 1 eetlepel yoghurtmayonaise (of een halve lepel volle mayo met een halve lepel yoghurt)
  • beetje citroensap (optioneel)
  • zout en peper naar smaak
Snijd de aardappels, appel, eieren en augurken in kleine stukjes. Meng met de overige ingrediënten.
Een beetje citroensap erbij is wel lekker (als je toevallig zo'n flesje in de koelkast hebt staan), maar het is echt niet nodig om er een citroen voor uit te persen.

Heerlijk om zo te eten, maar ook erg lekker op een geroosterde boterham. Daarvoor hoef je geen broodrooster te hebben: verhit een koekenpan zonder vet en leg de boterhammen erin. Houd ze wel in de gaten, want het gaat hard! Als je een echte geroosterde boterham wilt, draai je ze om, maar aan één kant geroosterd is ook verrassend lekker.

Eet smakelijk!




1 opmerking:

  1. Supergoed idee en dat doe ik ook wel zelf dat ik er weer wat anders van maakt. Want weggooien is ook niet mijn ding. Dank voor het delen en ik kwam van huisvlijt af en dacht even zien want tips zijn altijd wel handig.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...