dinsdag 16 februari 2021

Vogels bijvoeren in de winter


Het winterweer van de afgelopen weken was natuurlijk fantastisch voor sneeuw- en ijspret. Alleen voor de vogels was het best lastig om aan voedsel te komen. Wist je dat een vogel in een koude nacht wel 10% van zijn lichaamsgewicht kan verliezen? Een lekker hapje in je achtertuin of op je balkon kunnen ze dus wel waarderen!

Op de site van de vogelbescherming lees je alles over de do's en don'ts van bijvoeren. 
En ben je nog op zoek naar een activiteit voor kinderen in de vakantie, dan kun je hier ook vinden hoe je zelf vetbollen kunt maken. Je hebt er niet veel voor nodig: een pakje frituurvet en een zakje vogelzaad. Wij gebruikten er (wat grotere) koekjesvormpjes voor. Nadat het vet begon te stollen, hebben we er met een satéprikker een gaatje in gemaakt om een touwtje door te halen. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat de vetbollen wel vrij snel van het touwtje zijn gevallen, maar de pret was er niet minder op, en als ze op de grond liggen lusten de vogels ze ook best.

En mocht je dan veel nieuwe gevleugelde gasten in je tuin hebben, dan kun je gaan zitten voor een gezellig potje tuinvogel bingo. Veel plezier!

Photo by Lidia Stawinska on Unsplash

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...