donderdag 31 mei 2012

Balans en ballen

Het ging even net zo goed met groener en eenvoudiger leven. We leken even rust te hebben gevonden, het ging echt lekker. Maar ineens zijn we weer in een druk-druk-druk leven beland. Geen tijd meer voor leuke dingen, geen tijd meer om te bloggen, minder vaak vega eten , en zeker geen tijd om te ont-spullen, brood te bakken of nieuwe groene dingen uit te proberen. He, wat is er gebeurd?

Er zijn ineens veel meer ballen in de lucht te houden. Naast gezin-werk-huishouden ook nog verjaardag-kinderfeestje-vrije(studie)dagen, plus tuin-onderhoud aan het huis.
Ook ben ik een studie begonnen omdat ik al jaren niet blij ben met het ooit door mij gekozen vak. En als klap op de vuurpijl dient zich ook nog de ideale vrijwilligersbaan aan, waarbij ik ervaring kan opdoen in mijn 'nieuwe' vak.

Hoeveel ballen kan een mens eigenlijk in de lucht houden? Ik moet er een aantal laten vallen, maar de keuze is moeilijk. Gezin staat uiteraard op 1, werken moet want anders lijden we honger, en studeren is de aangewezen uitweg uit een vak waarin ik me al jaren niet thuisvoel.

Of moet ik gewoon een paar maanden doorbijten en doorbuffelen, met betere tijden in het vooruitzicht? Of mijn trots aan de kant zetten en hulptroepen inschakelen?
Ik slaap er nog maar eens een nachtje over (als dat nog lukt)...


8 opmerkingen:

 1. Mooie dingen allemaal! Leuk voor jou en komt tijd, komt raad enzo toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat slapen is toch wel erg belangrijk als je alles vol wil houden. Neem je tijd en zeker de rust, alles hoeft natuurlijk niet perfect. Goed genoeg is ook goed. Succes met wikken en wegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He dit kon mijn logje zijn ;)
  Had gisteren een soortgelijk verhaal gepost....
  Ik hoop ook op tijd brengt raad ;)voor jou en ook een beetje
  voor mij
  heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier veel ballen: dag meer gaan werken, studie, huis aan het opknappen en-en-en.

  Wat helpt hier:
  - Bondigheid waar het kan (1 x per week boodschappen doen - laat het ook vaak bezorgen door de bio thuissuper dat dan weer wel)
  - Huishouden: samen 1-1 1/2 uur per week in sporttempo het huishouden doen. (werkster is ook altijd een optie ;-))
  - De winst van de kleine acties: na mijn werk is mijn denkenergie op en dan ga ik lekker een half uurtje tuinieren / opruimen oid. In het weekeinde ben ik wel fit en dan 's morgens eerst een half uur - uur studeren. Dat is taktisch inzetten van energie, zodat het energie oplevert.
  - Kook in 1 keer 1 kg peulvruchten (of 2...) en vries die in kleine porties in. Dat scheelt in je keuzes voor vega maaltijden.

  Verder: hou die lat LAAG! Af en toe is een zesjescultuur niet eens zo slecht.

  In ieder geval succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is veel joh. Begrijpelijk dat je je kansen pakt, maar probeer jezelf in de gaten te houden zodat je niet met een klap terugkomt. De tips van Nans lijken me prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt lastig! Als ik het zo lees zijn alle ballen essentieel voor je. Is het niet mogelijk om wat van het werk in en om huis af te stoten zodat je daar wat rust en ruimte creëert?

  Of dat je stage betaald wordt, zodat je je baan kunt opzeggen???

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind je het gek dat sommige dingen op een laag pitje komen te staan als je het druk hebt? Soms neemt het leven je even over en er komt vanzelf een tijd dat je weer meer balans kan vinden. Voor nu goed voor jezelf zorgen zodat je de meest belangrijke ballen in de lucht kan blijven houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank jullie allemaal voor de bemoedigende woorden.
  @Nans: zo'n bio thuis super staat nog op mijn verlanglijstje, maar ik heb er nog steeds geen gevonden. Tips?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...