woensdag 8 februari 2012

Sleur

Heb je dat ook wel eens, dat je denkt: 'moet ik nou alweer strijken, onderbroeken vouwen, piepers jassen, eten koken, stofzuigen, door de kou voor een pak melk, 4x per dag heen en weer naar school, maar dan eerst iedereen in de jas/laarzen/das/muts/wanten zien te krijgen, (en vervolgens alles weer in omgekeerde volgorde), natte voetstappen met zout van de vloer dweilen, billen afvegen, bedden verschonen, (vul maar in), .... Gatverd....

Ik wel dus. En al denk ik honderd keer 'tel je zegeningen', het lukt niet om van dat vreselijke gevoel af te komen. Ik heb gewoon een verschrikkelijke baaldag. Zelfs in dingen die ik normaal leuk vind om te doen, heb ik geen zin; ik ben MOE en ik BAAL.

Hoe maken jullie korte metten met de sleur? Ik kan wel wat tips gebruiken...
10 opmerkingen:

 1. Ja, dat heb ik ook wel regelmatig. Ik leg me er dan meestal maar bij neer dat die dag gewoon niet beter wordt (want dat is meestal toch zo, ik probeer wel wat, maar het zit er dan gewoon even niet in) en hoop dat de volgende beter is. Dat is dan meestal ook wel zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms moet je ook je frustraties even tellen toch? En dan even flink afreageren en chocola eten / wijn drinken / de muziek te hard zetten / whatever. Of alles tegelijk. Niets zo ondankbaar als huishouden... Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij ben jij echt even toe aan een dagje "anders".
  Ik ken het hoor. Ik laat dan even een dagje de boel de boel, morgen ligt die troep er ook nog (helaas), breng de kinderen naar school (of zijn die van jou nog jonger?) en hou een "me"-dagje. Lekker een boek lezen, leuke film of serie kijken, iets leuks maken of lekker bakken. 's Avonds friet zodat ik niet hoef te koken en uit school de kids voor de tv (ja erg, maar soms noodzakelijk ;-)). Meestal helpt dat wel. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ken het ja… Ben ook naarstig op zoek naar tips, dus ik lees nieuwsgierig mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. effe niks, totdat die sleurbui weg is, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whoeha! Vraag je aan mij? Nou.. ik ben er ook niet zo goed in hoor, maar wat mij al een paar dagen van de strijk afhoudt? Lekker zitten en breien. In de avond dan hoor, de dag is precies zoals je net beschrijft.. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meestal betekend sleur een soort stilte voor de storm. straks breekt er weer een periode aan waarin het geen sleur lijkt of voelt. Even een dagje wat anders helpt. Wieweet si er in de omgeving een leuke plek om eens te gaan kijken? In Rotterdam ging ik dan naar een tentoonstelling, even een middag iets anders. Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. enkele weken geleden stond ik op een collega te wachten om opgepikt te worden om naar het werk te gaan , toen ik een darmkramp voelde opkomen (en na drie maagdarmoperatie's in het verleden , en es een serieus ongelukje )was ik erg bang om een "broekongelukje" te krijgen dus wat neem ik 2!pilletjes tegen de diarree (dacht ik ! bij het schijnsel van de koplampen en met een bedampte bril....)aangekomen op het werk na een rit van 30min mocht ik toch naar het WCcrossen dat feit alsook dat ik mijn hoofd niet meer kom recht houden!!! ik wou mijn hoofd op mijn toetsenbord leggen!!toen ik keek wat ik genomen had de zwaarste slaap/kalmeer pillen die ik ooit in huis heb gehad!! wat een paniek ik belde naar mijn huisarts en die zei dat ik zo vlug mogelijk naar huis moest!! een collega bracht mij thuis en ik kroop met kleren en al in bed het was toen dinsdag9h! in een flard heb ik nog mijn man gezien die gelukkig een vrije dag had (wij hebben 2jonge kinderen!)ik heb hem iets kunnen zeggen .. het was dus woensdagochtend toen ik wakker werd ik ben dus een dag en een nacht van de wereld geweest! gans de woensdag zitten schudden en beven !! ben nog nooit zo gelukkig geweest de donderdag dat ik weer "normaal"was en heb fluitend afgewassen en al de rest en kinderen en man hadden mij ENORM gemist en waren erg geschrokken! maar ik dat ook hoor en veel vrouwen met ons en werken voor een baas en thuis en kids en vrouw zijn en familie en liefst ook nog sporten pff vroeger toen de vrouwen niet moesten werken was nog zo slecht niet maar wij redden dat echt niet , gelukkig moet ik maar part-time werken,wat ik ben vaak zo moe en wil om 21h nr bed als je elke dag om5h45op moet jaah morgenochtend zal niet fijn zijn en moet nog strijken maar allebei de kindjes hebben toetsen dus samen studeren en opvragen ik lees dolgraag en dat is voor op de bus en breien enkel op de caming wat als ik die dingen thuis doe dan blijft het huishouden liggen... mocht ik het groot lot winnen ik stop direct dingen genoeg die ik wil doen.. maar ja het huis moet afbetaald en al de rest..
  lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik zo'n baaldag heb doe ik gewoon effe niks. Ik woon tenslotte niet alleen, de rest kan ook wel wat doen en mocht het heel erg zijn; in bed kruipen met het dekbed hoog opgetrokken en een fijn boek en 's avonds makkelijk eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thanks ladies, voor de bemoedigende woorden! Ik heb de boel de boel gelaten. Toen de ene kabouter in bed lag, en de ander lief aan het spelen was, heb ik me op de bank genesteld met een boek en een kop thee. 's Middags even naar buiten, en een avondje kijkbuizen. Vandaag is het gelukkig weer over gewaaid. Maar ik moest ook werken, dus ik had helemaal geen tijd om te balen...
  Ook een goede remedie dus.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...