dinsdag 8 november 2011

Verkeer op dag 3 en ja of nee voor nee-nee-sticker

Door de No Impact Week is onze nee-nee-sticker-discussie weer opgelaaid. Ik vind het zonde dat er bomen gekapt moeten worden, plus dat er veel inkt de wereld in gejaagd wordt, om krantjes te maken die mij moeten overhalen om afscheid te nemen van mijn dierbare centjes. En die na 1 minuut 'dienst' te hebben gedaan vervolgens een maand lang mijn garage bezet houden tot ze worden opgehaald. Dus ik wil heel graag zo'n sticker.Maar Mr. Green heeft ook weer een punt(je): hij vindt dat hij ze uit zakelijk oogpunt echt nodig heeft. Kan ik inkomen, maar de meeste folders kun je nu ook online bekijken. Vindt hij niet voldoende. En hier stagneert de discussie. Zucht. (Schatje, als je dit leest: geeft niet hoor, meningsverschillen mogen er best zijn, maar ik vind in dit geval toch echt dat ik het beste punt heb.)

Anyway, het thema van vandaag is verkeer, en dat was appeltje-eitje aangezien ik vandaag alles binnen een straal van 500 meter rond huis kon doen.
Later deze week wordt het andere koek, donderdag en vrijdag moet ik helaas toch een keer de auto pakken. Vrijdag omdat het ov zo lang duurt dat ik in dat geval niet op tijd op de plaats van bestemming kan zijn, en donderdag omdat ik anders een wereldreis moet maken naar mijn eindbestemming. Ik wil me best inzetten voor het milieu, maar als mijn reis dan 3x zo lang duurt en ook nog eens veel meer kost dan met de auto, dan kies ik toch voor de auto. Maar voor korte afstanden pak ik gewoon de fiets.

6 opmerkingen:

 1. We hebben een nee-ja sticker (compromis ;) En ik heb geen rijbewijs. Ik kocht een mooie nieuwe fiets waar ik alles mee doe. Het openbaar vervoer mijd ik zoveel mogelijk. Als ik eens in de drie jaar in de bus of trein zit, overdrijf ik al. Grappig, maar juist vandaag besloten we een snorfiets te kopen voor het woon-werk-verkeer van manlief. Vele malen minder uitstoot en portemonnee-vriendelijk ;) Misschien een optie? Vereist wel degelijke kleren, zeker in de winter. Maar het verdiend zich terug. Manlief doet er met de snorfiets waarschijnlijk net zo lang over als de auto en hij is sneller dan met de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben wel een nee nee sticker, maar ik lees alle foldertjes en krantjes eens per week bij mijn moeder :) dus ik mis niets

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Manlief sputterde hier ook eerst tegen bij het halen van de sticker (wij hebben een nee-ja-sticker) maar ik hoor 'm er nu nooit meer over. Gewoon een kwestie van ontwennen, en hij kwam toch nooit bij de Blokker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor de reacties. Snorfiets is een goed idee, maar Mr. Green heeft ook al een motor, past niet meer in de garage. Maar als ik iets dichterbij kan gaan werken, misschien in de toekomst, misschien ga ik dan kijken naar zo'n fiets voor oude mensen, met trapondersteuning.
  Enne, die fiets is niet van mij hoor, gewoon een plaatje ter illustratie.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...