vrijdag 22 juli 2011

Het roer om

Daar ben ik weer... Een burn out en diverse (gelukkig materiёle) crises later, realiseer ik me des te meer dat het anders moet, het roer moet om. Niet zoals in de tv-serie, want ik heb nogal snel heimwee, al bewonder ik de deelnemers aan het programma wel om hun moed om hun leven te veranderen.

Ik heb genoeg van het snelle leven, druk-druk met allerlei onbelangrijke zaken en weinig tijd voor waar het echt om draait. Ik snap wel waarom de mensen uit 'het roer om' met hun kinderen, de hond en een aanhangertje met spullen vertrekken naar een nieuw, simpel en traag leven in de franse zon.

Zo'n leven moet hier toch ook te realiseren zijn? Ok, behalve de zon dan... De wisseling van de seizoenen heeft ook z'n charme. Ik heb alleen nog geen idee hoe we het moeten aanpakken, want er moet tenslotte toch brood op de plank komen. Maar ik ben vastbesloten om een manier te vinden om het te realiseren. Volgens Rhonda van down---to---earth.blogspot.com moet je het gewoon stapje voor stapje aanpakken, steeds een stapje verder naar een simpeler leven.

Vandaag de eerste stap genomen door te 'ontspullen'. Resultaat: 6 dozen voor de kringloop, e envolle kliko plus 2 vuilniszakken, een zak voor de kledingbak, en last but not least ruimte in ons huis en mijn hoofd. Best een aardig begin al zeg ik het zelf. Op naar het volgende stapje.

4 opmerkingen:

 1. De titel maakte dat ik ging kijken op je blog;) Toevallig schreef ik zelf over hetzelfde gisteren. Niet zo zeer over verhuizen, maar hoe voor mij toch die omslag kwam. Burnout en financiële crises; zo herkenbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zeg!! Dat ontspullen is ook waar ik mee bezig ben, ook al lijkt het een lang proces te zijn. Inmiddels staat hier ook weer een stapel klaar voor de kringloop en zitten ook kliko en papierdoos weer vol. Straks weer een bevrijding als alles ook daadwerkelijk buiten de deur is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja inderdaad. Je moet het eigenlijk gelijk wegbrengen, want anders sluipt het langzaamaan allemaal weer terug je huis in!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha! Nog zo'n Rhonda-reader? ;o) Ben het trouwens helemaal met je eens, al is het toch niet altijd zo makkelijk als het lijkt ;o)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...