zondag 17 oktober 2010

No Heat Challenge

Bewonderenswaardig initiatief, de No Heat Challenge. Maar met mij als echte koukleum, en Mr. Green als iets gematigder consuminderaar dan ik, gaat ons dat net een stapje te ver. De verwarming is dan ook alweer een tijdje in gebruik.

Maar een Less Heat Challenge als alternatief lijkt me wel haalbaar. Uitgangspunt is de kaasschaafmethode.
Ik ga het klokprogramma van de thermostaat weer aanpassen: 's ochtends een half uurtje later aan, 's avonds een half uurtje eerder uit. En een halve graad lager. Als we er over een paar weken nog niks van gemerkt hebben, gaan we weer een stapje verder, tot de 'pijngrens'. Als die is bereikt gaan we weer iets hoger / langer, dan hebben we de optimale situatie gevonden.

Ben overigens erg benieuwd naar welke trucs mensen uithalen, die aan de No Heat Challenge meedoen. Wie heeft er tips?

2 opmerkingen:

  1. Mijn tips heb je waarschijnlijk al wel langs zien komen; ze komen er eigenlijk op neer dat ik probeer mezelf wat te 'verharden'. Normaal gesproken trek ik supersnel een trui aan en woon ik het liefst in een deken. Nu probeer ik dat meer te doseren, zodat ik eigenlijk zonder problemen steeds kouder kan zitten.

    Je kunt er echt aan wennen; ik heb niet bepaald veel spek, maar toen ik een jaar of wat in een koelcel werkte, liep ik daar regelmatig met mouwen opgestroopt. En aan de andere kant; als ik naast de verwarming zit, dan duurt het maar 5 minuten voor ik er praktisch in zit. Maar dat laatste probeer ik dus even niet meer te doen, dan houd ik die No Heat Challenge natuurlijk nooit vol!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij gaan deze winter onze verwarming ook wat lager zetten. In de ochtend dat we beide opstaan om naar werk te gaan komt hij helemaal niet aan, de dikkere truien en plaids worden klaar gelegd.

    Nu van de winter kijken of het waard is! Hou sinds 2 weken namelijk de gas en elektra standen bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...