maandag 15 september 2014

Intussen in huize Groener Leven...

Weer even een levensteken uit huize Groener Leven... Hier blijkt maar weer dat elk nadeel z'n voordeel heeft. Doordat het huis moet worden verkocht, is mijn jarenlang gekoesterde wens in vervulling gegaan: we hebben een opgeruimd huis. Nagenoeg alles is uitgezocht, opgeruimd, weggedaan, of elders opgeslagen. In principe heeft alles nu een plek, waardoor vreemd genoeg het hele leven ineens een stuk overzichtelijker lijkt.

Onze spullen worden verdeeld, maar het lijkt erop dat we niet eens zo veel nieuwe spullen nodig hebben. Met de helft kunnen we ook best aardig vooruit.
Ik heb besloten om een aantal dingen voorlopig ouderwets eenvoudig te laten, kijken hoe dat bevalt. Bijvoorbeeld geen nieuwe waterkoker, maar een fluitketel. Geen nieuw koffiepad-apparaat, maar een thermoskan en opgietfilter voor die drie keer per jaar dat ik koffie zet. En weer met de hand afwassen, ben benieuwd hoe lang we dat gaan volhouden...

Het doel van een eenvoudig leven (zoals omschreven in de doelen bovenaan dit blog) komt zo ineens een stuk dichterbij, net als een 'groener' leven. Rustig en gelukkig laten nog even op zich wachten, en financiële vrijheid ook. Maar je kunt niet alles tegelijk op de rit hebben, toch?

Soms (toegegeven, meer vaak dan soms), lijkt mijn leven op dit moment een onoverzichtelijke puinhoop.
Ik houd me maar vast aan een stap-voor-stap oplossing. Eerst het huis verkopen en de administratieve rompslomp afwerken, dan woonruimte en een nieuwe baan zoeken, en ten slotte verhuizen.
En dan hoop ik volgend jaar zomer in mijn bikini ergens aan een strand te liggen, genietend van de zon en een goed boek, in de wetenschap dat ik voorlopig niks meer hoef. Aahh, dat zou toch fijn zijn...


5 opmerkingen:

 1. Geloof me, dat afwassen met de hand is géén probleem dat doen wij al jaren ;-) en weet dat als er wat is, er altijd mensen om je heen zijn die proberen om je er doorheen te helpen, op wat voor manier dan ook!! Een van mijn favoriete spreuken: life is not about waiting for the storm to pass, it's about dancing in the rain............keep on dancing!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt inderdaad niet alles in één keer op de rit hebben, maar één stap tegelijk en het komt helemaal goed. Zeker als je het rustig aanpakt. Inderdaad, zo heeft elk nadeel weer z'n voordeel en als je het zo kunt blijven bekijken, ben je volgens mij al heel ver op weg naar die bikini op het strand!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles op de rit krijgen kost altijd wel wat tijd, maar het gaat zeker goed komen en elk nadeel heeft zijn voordeel. al kost het soms wel wat om dit te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn zeg dat je op zo'n natuurlijk manier minimaliseert! Dat werkt het beste!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat vond ik nou ook zon voordeel van mijn scheiding, verhuizen naar een kleiner huis en veeeeeel minder spullen , minder schoon te maken en minder om op te ruimen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...