zaterdag 15 maart 2014

Tips voor de luie huisvrouw - deel 3

Nummer twee van de basisregels voor de luie huisvrouw:

Stel prioriteiten.

Ook hier geldt weer: eerst denken, dan doen.
Is het echt zo erg als we nog een nachtje onder hetzelfde beddengoed slapen? Moeten de ramen echt gezeemd, of poetsen we alleen snel even de vingers weg? Moet die spijkerbroek gestreken, of trekt 'ie wel recht als je 'm aandoet? Moet de hele kamer gezogen, of kun je ook de broodkruimels onder de tafel uit vegen?

Begin met hetgeen je echt niet kunt of wilt uitstellen. Heb je daarna nog tijd voor andere klusjes? Dan is dat mooi meegenomen. En anders is er morgen weer een dag.


5 opmerkingen:

 1. ik ben geen luie huisvrouw ik ben gewoon zuinig met energie zowel die van apparaten als die van mezelf, om mij heen hoor ik iedereen roepen dat ze nodig de ramen moeten zemen, de was strijken en de bedden verschonen, maar ja waar haal je de tijd vandaan? ik heb tijd zat en die gebruik ik om de boel een beetje op orde te houden ,maar ramen lappen ? 2 keer per jaar vind ik voldoende, het beddengoed verschonen? we stappen fris gewassen in bed ,dus het beddengoed luchten is vaak meer dan voldoende en strijken? nou alleen als het echt moet. ik bespaar energie ,geld en heel veel tijd en wat ik doe met die tijd? nou genieten van dingen die ik wel belangrijk vind en soms gewoon lekker ontspannen met een boek in de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was één van de leukste tips die ik ooit heb gelezen in de Vrekkenkrant, en die me altijd is bijgebleven: wees een principiële slons. Stop met strijken, zeem de ramen pas als je er niet meer doorheen kunt kijken, kook twee keer per week en maak dan zoveel dat je voor drie dagen genoeg hebt. Als je beddengoed nog niet stinkt, dan kan het best nog een nachtje blijven liggen, misschien zelfs wel twee! In drukke, stressvolle perioden (als er al zoveel MOET) kan het echt helpen om wat minder zwaar aan dat soort dingen te tillen. Vroeg of laat komt er een moment dat je het te erg vindt worden en grote schoonmaak houdt, en het mooie is: dan zie je tenminste ook echt verschil, :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja, da's een goeie, eer van je werk dat wil natuurlijk iedereen...

   Verwijderen
 3. Haha, zo doe ik dat ook wel. Hoewel ik het ook wel graag bijhoud (dat kost in een redelijk leeg huis amper tijd) kan het ook weinig kwaad als ik het zoals nu twee weken gewoon niet doe. Ik doe ook wat ik moet doen om het schoon te maken, niet omdat het nu eenmaal moet, zoals wassen, stofzuigen of ramen zemen.... Maar dan nog, het blijft toch altijd wel een grote taak, vind ik. Huishouden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prioriteiten stellen is zelfs goed voor huisvrouwen die niet lui zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...