woensdag 10 juli 2013

Favoriete vakantie-recepten delen?

Komt het je bekend voor? Eindelijk vakantie, het zonnetje schijnt, met de benen omhoog, (dit plaatje is uiteraard naar believen aan te vullen met een strandstoel, rosé-tje, boek, hangmat, of waar je verder nog vrolijk van wordt), maar dan beginnen de magen te knorren. Je hebt geen zin om te koken, maar je wilt toch iets op tafel zetten wat enigszins verantwoord is (lees: gezond, snel, gemakkelijk, niet teveel afwas-want-je-moet-met-je-teiltje-onder-de-arm-de-camping-over).

Dit soort recepten kom je altijd tekort. Wie wil ze met mij (en de rest van blogland) delen? Laat in een reactie je favoriete vakantie-recept achter, dan hebben we zo een aantal recepten bij elkaar. Een linkje mag ook, al dan niet naar je eigen blog.

Als aftrap ons favoriete recept voor snelle-camping-salade. Volgens mij kan het niet sneller, er komt geen pan aan te pas. Komt 'ie:

Snelle-camping-salade

Nodig voor 4 personen:
Halve krop ijsbergsla
Paprika (liefst rood of oranje)
Paar tomaten
Blikje kidneybonen
Blikje of potje mais
Beetje olie (liefst een beetje neutraal van smaak, beter geen extra vierge olijfolie)
Beetje citroensap
Mexicaanse kruiden
(Bruin) stokbrood en kruidenboter en/of tapenade

Meng de olie, citroensap en kruiden tot een dressing in een grote slakom, of als je kampeert in je grootste pan (o, toch een pan...). Was en snijd de sla en paprika.
Was de tomaten en snijd ze in grove stukken.
Laat de bonen en de mais uitlekken. Doe alle ingrediënten in de kom en meng.

That's it. Stokbrood snijden en klaar is kees. Bon apetit.

Ik ben benieuwd naar jullie recepten. Wie doet er mee?
In ieder geval een fijne vakantie allemaal!


4 opmerkingen:

 1. Als je toch al kidneybonen, maïs en mexicaanse kruiden meegenomen hebt ;) kan je ook makkelijk een chili-sin-carne maken.
  Heerlijk zo'n eenpansmaaltijd op een campingazje,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gewoon het koken en afwassen uitbesteed. Heb ik ook enigzins vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij werkt de bietensalade goed. Naar verkiezing kun je zelf de bietjes en aardappels schillen en koken, of de voorgekookte variant nemen.
  Neem net zoveel bietjes en aardappels als je normaal gesproken nodig hebt voor je gezin, Bietjes koken, stropen en in blokjes snijden. Aardappels schillen, in blokjes snijden en koken. In een schaal meng je mayonaise, fijngesneden augurkjes, blikje tonijn en evt. fijngesneden uitje door elkaar, hoeveelheid naar eigen smaak.
  Vervolgens de aardappelblokjes erdoor mengen, en als laatste de bietjes. Voeg zout naar smaak toe. Eetsmakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tijdens vakanties naar Scandinavië wilde ik toch iets warms in de buik,vanwege de temperatuur. Ik had altijd een koekenpan bij me. Een groentenommelet of gebakken rijst(in de ochtend in de slaapzak gezet) met groenten.Met ev.een snee brood en zo'n heerlijk zuivelprodukt vulde het goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...