zaterdag 2 maart 2013

Winter-weerstand?

Na een weekje zuster spelen en slecht slapen (gek he, komt altijd samen...) vecht mijn lichaam weer eens tegen de beestjes. Lamlendig, zere keel, the usual. De sinaasappelsap en vitamines kunnen het werk nauwelijks aan...

Gelukkig is er mooi weer in zicht, maar ik geloof dat ik nu actie moet ondernemen. Ik wil die vieze twee-weken griep niet! Wie heeft er nog tips voor een goede weerstand?11 opmerkingen:

 1. In mijn boekje 'Weerstandverhogende recepten' staan boerenkool en broccoli op 1. Van vitamine C krijg je nooit teveel, dus extreem veel sinaasappelen uit laten persen door mister Green helpt ook. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, daaar zijn de meningen over verdeeld. Ik ga voor Echinaforce, maar wetenschappelijk bewezen is het niet. En bij keelpijn en beginnende verkoudheid(écht waar)uitje snipperen en kokend water eroverheen. Afkoelen en in de loop van de dag opdrinken. En zelf gemaakte kippensoep, dat is wel wetenschappelijk bewezen, dat is een natuurlijk soort antibioticum. En bij een verstopte neus 's nachts een gesnipperde ui naast het bed, dat houdt de neus open.
  Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik slik dagelijks chlorella, een ontgiftende alg en astaxantine, een superantioxidant. Daarnaast eet en drink ik veel biogroenten en fruit. Ik ben overtuigd dat dit allemaal bijdraagt aan een hoge weerstand, ik ben in ieder geval afgelopen winter niet verkouden of grieperig geweest... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, mijn cursor verspringt steeds, en opeens ben ik weer een reactie kwijt omdat ik opeen alle berichte over kerstmis op je blog aan het lezen blijk te zijn. Grr. Maar goed. Heb het voor het eerst in tijden ook wel te pakken, denk dat zwangerschap/bevalling/borstvoeding er redelijk debet aan zijn. Ik eet gezond, neem wisseldouches, fiets drie keer op een dag door de kou naar school... en hoop dat het met de stijgende temperaturen de komende week verdwijnt als sneeuw voor de zon. Heel veel beterschap voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed slapen is belangrijk. Dat geeft je lichaam tijd om zichzelf te repareren. Met wat extra hulp om dat repareren goed te laten verlopen kom je een heel eind. Zelf ben ik wat snotterig geweest, gelukkig niet meer.
  En hoewel ik niet van de pilletjes ben, hielp een extra vitaminebom soms wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. naar buiten , naar buiten, naar buiten , o ja en groentesmooties, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt allemaal voor jullie reacties. Na een goede nachtrust gaat het al iets beter, ik houd me vandaag nog even koest. Er ligt weer een drukke week in het verschiet. Ik zal boerenkool op het menu zetten deze week, maar het uien-aftreksel? Daar moet ik nog even over denken...
  De snotteraars onder jullie ook veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij keelpijn gebruik ik altijd salie-thee, 2 - 3 kopjes per dag,werkt ontstekingsremmend.... beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik probeerde die echinecae tabletten, maar het heeft bij mij niet mogen baten helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ik doe voor me weerstand is afwisselend eten, twee keer in de week dansen en niet bang zijn om snoepje in huis van de grond te pakken en op te eten. (we hebben wel een kat)

  Weerstand moet je lichaam zelf opbouwen van voldoende slaap, niet te veel stress, goed eten en beweging. Niet van tabletten, pilletjes of andere troep!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...