maandag 8 oktober 2012

Hoe kweek je zelf een potchrysant? Wie helpt?

Wat is 'ie mooi he? Ik heb wel eens gehoord dat mensen ze zelf kweken, maar heb geen idee hoe ze dat doen. Wie weet hoe het moet, en wil zijn / haar geheim delen?


4 opmerkingen:

 1. Een jaar of vier vijf geleden heb ik een kleine potchrysant gekocht. Ik overwinter hem met de oleanders/agaves in een klein kasje dat ik vorstvrij houd met een oliegevulde radiator; het kasje pak ik in met bubbeltjes plastic.
  Elk voorjaar geef ik hem een wat grotere pot met nieuwe aarde en wat organische mest. Goed water geven. Hij staat nu weer op punt van opengaan van de bloemen, elk jaar groter/meer bloemen.
  Succes, Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heb je 'm al lang zeg! Snoei je 'm nog voordat je 'm wegzet voor de winter?

   Verwijderen
  2. Sorry, ik had niet gechecked of er een reactie op kwam.
   Dit jaar is hij wel erg groot geworden en zal ik wat snoeien als hij uitgebloeid is. Ik laat aan mijn overwinteraars altijd genoeg zitten om in te drogen , dan zijn de gevormde knoppen dichter bij het hart of de hoofdtakken wat groter, die drogen dan niet in. Maar de meningen verschillen, ik heb ook gelezen dat sommigen zweren bij snoeien nu. Dan gaat alle groeikracht in het voorjaar meteen naar de uitlopende scheuten. De plant wordt daar ook wat bossiger van. Ieder zijn eigen methode, maar overhouden is mits je een vorstvrije lichte ruimte hebt zeker mogelijk.
   Jammer dat ik geen foto mee kan sturen, hij staat er nu heel mooi bij!
   Groeten, succes, Marjolijn.

   Verwijderen
  3. Bedankt voor de tips, ik ga het proberen!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...