vrijdag 5 oktober 2012

Geen plastic meer!

De plastic bekers van onze kabouters gaan in de ban, want ik heb op verschillende plaatsen gelezen dat het plastic schadelijke stoffen zou kunnen afgeven aan voedsel en drinken. Of dat bij onze bekers ook zo is, weet ik niet, daarom nemen we maar het zekere voor het onzekere.
We gebruiken al een tijd van die plastic stapelbekers. Voordelen: niet breekbaar, en goed te herkennen door verschillende kleurtjes.

Zie hier ons nieuwe alternatief:


Stevige (lees: vrijwel onbreekbare) glazen. Nadeel: allemaal hetzelfde, dus meer afwas omdat niemand meer weet welke van hem/haar was. Oplossing: decoratiestickers voor servies erop geplakt. Kosten voor 6 glazen, inclusief stickers: 5,49 euro.

Naschrift 8-10-12: de stickers hebben de eerste paar keer in de vaatwasser overleefd, zoals zou moeten volgens de gebruiksaanwijzing. Maar nu laten ze een voor een los! het idee was dus leuk, maar helaas werkt het niet zoals zou moeten! We moeten dus een andere manier verzinnen om de glazen uit elkaar te houden, misschien gekleurde onderzetters ofzo.

5 opmerkingen:

 1. Leuk idee. Hier hebben we ook alles vervangen. Tot en met de meeneemfles voor school aan toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het plastic servies wordt hier eigenlijk alleen nog gebruikt bij kamperen. Zoonlief is oud genoeg om glazen niet steeds om te mikken, waardoor ze vanzelf een beetje achterin de kast zijn verdwenen.

  Die stickertjes zijn echt een leuk idee. Zou hier ook erg handig zijn. Ga er eens naar op zoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Goed idee, ga ik eens naar op zoek.

   Verwijderen
  2. Precies hetzelfde idee wilde ik ook opperen. Glasverf bestaat in potjes, maar er bestaan ook glasstiften. Afbakken in de oven op lage temperatuur, en het is zelfs vaatmachinebestendig

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...