dinsdag 18 september 2012

Doe het zelf apotheek

De R is weer in de maand en we hebben allemaal alweer wat beestjes gevangen. Normaal gesproken gingen we de verstopte neuzen te lijf met zoutoplossing neusspray, om oor- en bijholte ontstekingen te voorkomen (familiekwaaltje, zijn we allemaal erg vatbaar voor).
Maar voor zo'n klein beetje zout water in een flesje moet je een dikke 2 euro betalen. Maal 4, daar valt een besparing te halen! Nu kun je natuurlijk druppelen met een pipetje, maar dat is zo'n geklieder (vinden wij).

Daar hebben we wat op gevonden: bij de apotheek verkopen ze lege neussprays, die je zelf kunt vullen. Die kun je natuurlijk ook hergebruiken, als je ze goed schoonmaakt om herbesmetting te voorkomen.
Je vult ze met een oplossing in de volgende verhouding: 1 afgestreken theelepel op 1 glas water. Vullen gaat makkelijk met een spuitje (had ik nog van antbiotica, ook bij apotheek verkrijgbaar).

Maar over de beste remedie tegen een verstopte neus zijn we het in huize Green unaniem eens: een in vieren gesneden ui naast je bed leggen. Puur natuur, goedkoop, en naar onze mening kan er geen dure neusspray tegenop. Stinkt wel een beetje, maar je wordt wakker met een 'open' neus.1 opmerking:

  1. Ik heb hier geen last van, maar ga het zeker onthouden. Een ui vind ik niet lekker, maar van alles in mijn neus spuiten ook niet. En qua prijs is het zeker een winnaar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...