zaterdag 21 juli 2012

Hoe houd je ze 6 weken bezig? #4, gratis of goedkope uitjes

Na de thema's spelen met mama's spullen, samen koken en knutselen, deze keer: gratis of goedkope uitjes.

Zeker als je thuis blijft tijdens de vakantie, kun je soms ineens tegen de muren opvliegen. Als je niet teveel kunt of wilt uitgeven aan uitjes, kijk dan eens in het plaatselijke krantje naar gratis evenementen. Als je ernaar zoekt, kom je veel meer tegen dan je van tevoren had gedacht.

Ook leuk:

- naar de bieb. Voor kinderen gratis! Vaak zijn er ook (bijna) gratis activiteiten, zoals voorleesmiddagen.

- speelgoedje uitzoeken bij de kringloopwinkel. Samen schoonmaken in een teiltje en je bent zo een hele middag onder de pannen. Vorig jaar hebben we voor 2,50 een poppenkast meegenomen, waarmee ze de hele vakantie hebben gespeeld. En het jaar ervoor een zak mega-blocks voor eenzelfde bedrag. Ook het afwassen ervan vonden ze erg leuk.

- fietstochtje met picknick onderweg, of een pauze-met-ijsje.- naar een speelbos van Staatsbosbeheer. Kijk op de website voor de locaties.

- naar een gratis speeltuin. Ga een keer naar een ander speeltuinje dan waar je gewoonlijk naartoe gaat, of fiets naar een dorp verderop. Picknick mee en je hebt een compleet uitje.


- met de bus. Vaak zijn er acties waarbij kinderen voor weinig mee mogen.


- naar een zandverstuiving. Doen wij ook vaak. Picknick-kleed, schepjes, emmertjes, eten en drinken mee, laarzen aan, en ze willen niet meer naar huis. (Vooraf wel even naar de wc, want anders moeten ze in de bosjes...)Heb je zelf ook leuke tips? Ik hoor ze graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...