woensdag 8 februari 2012

Sleur

Heb je dat ook wel eens, dat je denkt: 'moet ik nou alweer strijken, onderbroeken vouwen, piepers schillen, eten koken, stofzuigen, door de kou voor een pak melk, 4x per dag heen en weer naar school, maar dan eerst iedereen in de jas/laarzen/das/muts/wanten zien te krijgen, (en vervolgens alles weer in omgekeerde volgorde), natte voetstappen met zout van de vloer dweilen, billen afvegen, bedden verschonen, (vul maar in), .... Gatverd....

Ik wel dus. En al denk ik honderd keer 'tel je zegeningen', het lukt niet om van dat vreselijke gevoel af te komen. Ik heb gewoon een verschrikkelijke baaldag. Zelfs in dingen die ik normaal leuk vind om te doen, heb ik geen zin; ik ben moe en ik baal.

Hoe maken jullie korte metten met de sleur? Ik kan wel wat tips gebruiken...




10 opmerkingen:

  1. Ja, dat heb ik ook wel regelmatig. Ik leg me er dan meestal maar bij neer dat die dag gewoon niet beter wordt (want dat is meestal toch zo, ik probeer wel wat, maar het zit er dan gewoon even niet in) en hoop dat de volgende beter is. Dat is dan meestal ook wel zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms moet je ook je frustraties even tellen toch? En dan even flink afreageren en chocola eten / wijn drinken / de muziek te hard zetten / whatever. Of alles tegelijk. Niets zo ondankbaar als huishouden... Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij ben jij echt even toe aan een dagje "anders".
    Ik ken het hoor. Ik laat dan even een dagje de boel de boel, morgen ligt die troep er ook nog (helaas), breng de kinderen naar school (of zijn die van jou nog jonger?) en hou een "me"-dagje. Lekker een boek lezen, leuke film of serie kijken, iets leuks maken of lekker bakken. 's Avonds friet zodat ik niet hoef te koken en uit school de kids voor de tv (ja erg, maar soms noodzakelijk ;-)). Meestal helpt dat wel. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik ken het ja… Ben ook naarstig op zoek naar tips, dus ik lees nieuwsgierig mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. effe niks, totdat die sleurbui weg is, geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Whoeha! Vraag je aan mij? Nou.. ik ben er ook niet zo goed in hoor, maar wat mij al een paar dagen van de strijk afhoudt? Lekker zitten en breien. In de avond dan hoor, de dag is precies zoals je net beschrijft.. ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Meestal betekend sleur een soort stilte voor de storm. straks breekt er weer een periode aan waarin het geen sleur lijkt of voelt. Even een dagje wat anders helpt. Wieweet si er in de omgeving een leuke plek om eens te gaan kijken? In Rotterdam ging ik dan naar een tentoonstelling, even een middag iets anders. Heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als ik zo'n baaldag heb doe ik gewoon effe niks. Ik woon tenslotte niet alleen, de rest kan ook wel wat doen en mocht het heel erg zijn; in bed kruipen met het dekbed hoog opgetrokken en een fijn boek en 's avonds makkelijk eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Thanks ladies, voor de bemoedigende woorden! Ik heb de boel de boel gelaten. Toen de ene kabouter in bed lag, en de ander lief aan het spelen was, heb ik me op de bank genesteld met een boek en een kop thee. 's Middags even naar buiten, en een avondje kijkbuizen. Vandaag is het gelukkig weer over gewaaid. Maar ik moest ook werken, dus ik had helemaal geen tijd om te balen...
    Ook een goede remedie dus.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...