dinsdag 28 februari 2012

Hypotheek aflossen binnen 2 jaar

Een aantal jaren geleden zond de BBC de serie 'Pay off your mortgage in 2 years' uit. Hierin werden een aantal stellen gevolgd, die de uitdaging aangingen om binnen twee jaar hun complete hypotheekschuld af te lossen. Met als doel zich de vrijheid te verschaffen om te doen waarvan ze altijd al hadden gedroomd.

Onder begeleiding van een succesvol zakenman gingen de stellen aan de slag om een plan te maken.
Er deden verschillende stellen mee, hetero of homo, met of zonder kinderen, jong of van middelbare leeftijd. Ze bedachten allerlei plannen, van briljante tot uiterst kansloze. Maar het algemene idee was om zowel de kosten zoveel mogelijk te beperken, en daarnaast de inkomsten te verhogen door een bedrijf te beginnen, veelal naast een baan in loondienst. Boten werden verkocht, bedrijven werden uit de grond gestampt, moestuinen werden aangelegd.

Er waren hoera-momenten, maar ook veel tranen. De een ging het voor de wind, de ander gooide na een periode ploeteren en afzien de handdoek in de ring. De een had vanaf dag een een goed plan, de ander kwam er later pas op en stuurde bij.

We hebben gesmuld van de serie. Maar wat me het meeste is bijgebleven, is een stel waarvan de man graag 'prutste' in de schuur. Hij maakte van afval-materialen mooie metalen kacheltjes. De coach stelde voor om daar werk van te maken, en om ze te verkopen voor 1.000 pond per stuk. Het bleek een gat in de markt, en 100 kacheltjes verder hadden ze 100.000 pond verdiend, adios hypotheek.

Zo simpel kan het dus zijn, ware het niet dat je dan eerst zo'n briljant idee moet hebben. En laten Mr. Green en ik daar nu sinds we die serie zagen, al op broeden. Maar we laten de moed niet zakken. Misschien zijn we gewoon laatbloeiers...10 opmerkingen:

 1. Dank je voor de tip!
  Ik ben gelijk nieuwsgierig naar de serie.. :-)

  Wij broeden ook al jaren op een dergelijk briljant plan, maar nada - noppes.
  Hopelijk ook laatbloeiers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij heb ik net die aflevering van die kacheltjes gezien, ja! Afbetalen in 2 jaar klinkt voor mij nog wat als een droom, maar in feite is het wel gewoon zoals ze zeggen: een kwestie van kansen maken en kansen grijpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij een super idee.
  Ik ga in mijn schuur kijken...;-))).
  Wou dat ik dan iets kon vinden...
  Gr,
  Julia,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Manlief + lasapparaat + platen staal + urenlang prutsen = kacheltjes! Hij is zo handig, maar ondertussen zit ie maar een beetje te modelbouwen, haha. Gelukkig komt de zomer eraan en is het huis klaar, dan kan ie weer een beetje bijverdienen met poedercoaten :) Ik denk ook wel eens dat we als we het een beetje handig aanpakken, meer kunnen verdienen dan met 9-5 loonslaven. Manlief dan. Ik ga die serie echt eens kijken. He, opeens weer een hoofd vol vragen, vragen.... Bedankt he!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke serie, die ga ik eens zoeken op internet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar! Wij broeden ook op een grote doorbraak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga ook kijken en hopen dat wij opeens ook op een briljant idee komen. Al is hubby sinds gisteren al aan het broeden op een ideetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou ik ga zeker kijken. Helemaal leuk. Maar al won ik de Lotto, bij mijn hypotheek mag ik niet meer dan 20% ervan aflossen per kalenderjaar. Anders gooien die linkerts er weer een boete overheen en dat is dan weer zonde geld.
  Maar tot nu toe halen we ieder jaar die 20% en dat is al heel erg fijn.
  Groetjes Tanya

  BeantwoordenVerwijderen
 9. * zucht *

  was het maar zo makkelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb er een paar afleveringen van gezien. Ik denk dat ik het weer eens terug moet kijken.
  Ik doe hier en daar al wat aan het bijklussen, maar er moet uiteindelijk toch wel iets vasters uit voort komen. Een beetje motivatie helpt dan wel.
  EN makkelijk is het nooit, maar het laat zien dat in principe niks onmogelijk is....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...