zondag 29 januari 2012

Geld maakt niet gelukkig. Maakt geen geld dan wel gelukkig?

Consuminderen staat voor 2012 hoog op onze agenda, en dat heeft me aan het denken gezet over de zin (en onzin) van geld. Het principe van geld als ruilmiddel is wat mij betreft prima, maar ik denk dat we er wel behoorlijk in zijn doorgeslagen. Voor niks gaat de zon op tegenwoordig, jammer genoeg.
Het lijkt onmogelijk om anno 2012 zonder geld te (over)leven.

Dat dit toch mogelijk is, bewijst de 'No Money Man' Mark Boyle. In dit filmpje wordt hij geïnterviewd door de Guardian, en op dat  moment leeft hij al ruim een jaar zonder geld. In een caravan met een zonnepaneel op het dak, leeft hij vrijwel zelfvoorzienend op een mooi plekje in de natuur. Af en toe werkt hij ergens in ruil voor levensmiddelen, daarnaast verbouwt hij zijn eigen groenten, en'vindt' hij vanalles in de containers van de supermarkt.

Voor de meesten van ons heel extreem natuurlijk, ook al sta je achter zijn ideeën, maar al met al een inspirerend filmpje. (Het kan zijn dat er eerst een reclame filmpje voor komt, maar ik zou niet weten of en hoe je dat eruit kunt halen.)


4 opmerkingen:

 1. Ik wou dat het kon.............maar ja, schoolgeld, zorgverzekeringen, de WOZ etc.
  Als ze dat alles nu eens gingen afschaffen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me heerlijk helemaal van niks en niemand afhankelijk te zijn, maar om dat met man en kinderen te doen of dat realistisch is ?! Zolang je gezond van lijf en leden bent zal het geen problemen geven maarrr als als als....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof niet dat dit iets voor mij zou zijn. Ik zie mezelf eerder zelfvoorzienend leven in het 'nu', als ik heel eerlijk ben. Ook weet ik niet of onze maatschappij hier al echt klaar voor is. Voor eentje, prima, maar als een miljoen mensen zo gingen leven? Dan kunnen veel voorzieningen wel opgedoekt worden, terwijl andere weer hard nodig worden. Het zou denk wel gezelliger worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou willen dat ik mezelf en mijn gezin zo ver kon krijgen, maar is het hier in Nederland überhaupt wel te doen? Ben bang van niet. Maar een dosis inspiratie is nooit weg!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...