zaterdag 31 december 2011

Goede voornemens: de bezem erdoor!

Het is alweer 31 december (zucht). Tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar.
Al met al hebben we toch best het een en ander bereikt in 2011. Iets meer rust in de tent dan voorheen, een iets hoger banksaldo, en we zijn vooral duurzamer gaan leven. Maar het kan nog beter.

Omdat je meer schijnt te bereiken als je jezelf duidelijke doelen stelt, zet ik onze voornemens en plannen voor 2012 maar eens op een rijtje
- ten eerste mijn nieuwe kookblog, maar die heb ik eerder al genoemd
- Nog minder gehaast leven (hoe concreet kun je zijn...). Ik heb nog even geen idee hoe we dat gaan aanpakken, maar we hebben een heel jaar om het dat uit te zoeken.
- In het kader van de rust en een eenvoudig leven, willen we op termijn graag financieel onafhankelijk(er) worden. Op het moment gaat het sparen even niet zo makkelijk, maar we moeten ergens beginnen. Doel is om op 31 december 2012 €5.000 meer op de bank te hebben dan nu.
- We zijn dit jaar begonnen met het bouwen van een overkapping in de tuin, die gaan we in 2012 afbouwen. En er komt een schommelstoel onder, waar ik natuurlijk op een warme zomeravond lekker in ga zitten om een boek te lezen.
- Nog meer groenten zelf kweken, een regenton installeren, vaker de fiets pakken, zuinig en groen koken, recykleren.
- En als afsluiter: de bezem erdoor! Door de financien (verzekeringen, telefoonabonnement, etc. etc.), maar ook door ons huis. We hebben nog steeds veel te veel spullen. Ik ga de zolder opruimen, ik heb de kinderen beloofd om er een speelzolder van te maken. Dat is nog wel een behoorlijke klus, de zolder ziet er namelijk nog hetzelfde uit als toen het huis 30 jaar geleden werd gebouwd. Doel voor dit jaar is in ieder geval de ruimte leeg maken, zodat we aan de slag kunnen met klussen.

Nu eerst 2011 nog afronden, en dan gaan we aan de slag. Fijn uiteinde allemaal, en alvast ook een goed begin.8 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met alle goede voornemens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt een heel eind op ónze goede voornemens! Op de kookblog en speelzolder na dan... De verzekeringen en abonnementen loop ik elk jaar in november/ december langs. Niet het leukste karwei, maar het helpt je wel 'scherp' te blijven.
  Succes bij alle voornemens!
  Ook jullie een heel goede jaarwisseling!

  Tot blogs in 2012, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn goede voornemens. Heel veel succes en een goed 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes met je voornemens, ze klinken uitdagend maar ook haalbaar. En opschrijven helpt inderdaad echt, anders vergeet je soms halverwege het jaar wat je ook alweer wilde doen, omdat de waan van alledag er doorheen komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier en succes met het behalen van je voornemens.

  En een heel goed 2012 natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanaf hier de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar en natuurlijk heel veel succes met je lijstje.
  Om heel eerlijk te zijn: ik zou het zo kunnen kopiëren en verwerken in mijn blog. Dertiger die nodig nóg meer onthaast en nóg meer ontrommeld moet worden. Let's go green together! I'm in!! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank jullie wel! Het allerbeste voor 2012 en veel succes met jullie voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...