dinsdag 25 oktober 2011

Recept: appeltaart toetje

Zowel onze kabouters als ik zijn fan van een toetje van een bekend toetjesmerk, met appeltaart smaak. Maar dat wordt verkocht in kleine bakjes (veel afval dus), bevat ingredienten die mijn oma niet als voedsel herkend zou hebben, en is bovendien niet zo vriendelijk voor de portemonnee.
Maar daar hebben we iets op bedacht: ons 'appeltaart toetje':

Hiervoor gebruiken we (voor een gezinsportie):
- 2 grote valappelen of 2e keus appelen van de plaatselijke appelboer (in plaats van de Franse of 
  Australische appels uit de supermarkt, alsof we hier zelf niet genoeg appels hebben, maar dat terzijde)
- handje rozijnen
- handje hazelnoten, grof gehakt
- beetje basterdsuiker (naar smaak, kun je weglaten als je een zoete appelsoort neemt, of misschien is
  honing ook wel lekker)
- kaneel
- yoghurt, liefst van een dikke soort

Schil de appels en snijd ze in niet te kleine stukjes. Doe ze in een klein pannetje met een klein beetje water, en zet ze op alsof je appeloes gaat maken. Voeg eventueel de basterdsuiker toe. Laat het niet te lang pruttelen, want je wil geen appelmoes, maar gare stukjes appel met een klein beetje moes.
Roer aan het einde de rozijnen, kaneel en noten erdoor. Even laten afkoelen.
Nu roer je de yoghurt erdoor, en klaar is het.

Ik vind het persoonlijk wel lekker als de yoghurt wat dikker is, zoals Turkse of Griekse yoghurt. Ik ga het de volgende keer proberen met yoghurt die ik laat uithangen in een zeef met een theedoek erin, net als hangop. Mr. Geen opperde om er ook nog slagroom doorheen te doen, maar da's natuurlijk niet zo fijn voor de lijn.

Helaas geen foto, want het was al op voordat ik de camera kon pakken.


7 opmerkingen:

  1. Inderdaad, dit heb je zo zelf gemaakt en is misschien nog wel zo lekker. Ben zelf geen toetjesmens maar het klinkt goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik neem zo gelijk even wat hazelnootjes mee ;o)

    (en terwijl ik dit tik bedenk ik me dat ik nog een volle mand zelfgeraapte nootjes in de keuken heb staan...)

    Jippie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het klinkt heerlijk! Ik ga het ook eens proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is een goed teken, dat het al op was voor je een foto kon maken!

    Vlijtig Liesje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vanavond hadden we een heerlijke schotel in de oven staan, toen ik bedacht dat dit ook wel een lekker toetje verdiende. Toen dacht ik ineens aan jouw recept. Ideaal: zo klaar!
    En weet je wat manlief zei: "Het lijkt precies op zo'n duur toetje van Mona". :-)
    Dank je wel voor het heerlijke recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit klinkt als een zeer goede variant op dat te dure toetje van dat bekende toetjesmerk! :-) Ik ga het zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

  7. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...