vrijdag 29 oktober 2010

Tagliatelle met najaarsgroenten en geroosterde amandelen

Gezinsportie, voor 2 grote en 2 kleine eters (of 3 grote).
Bereidingstijd: ongeveer een kwartier

Nodig:
1 ui
1 flinke winterpeen
1 courgette
blikje tomatenstukjes
1/2 knolselderij
provençaalse kruiden
300 gr. tagliatelle
100 gr. amandelen (van die bruine, met schilletje er nog omheen)

Zet een pan water op. Snijd intussen de groenten in kleine blokjes. Hak de amandelen in grove stukken.
Fruit de ui, voeg de groenteblokjes toe en stoof het geheel gaar in +/- 10 minuten.
Kook intussen de tagliatelle beetgaar.
Voeg de tomatenblokjes toe aan het groentenmengsel. Breng op smaak met provençaalse kruiden en laat nog even doorwarmen.
Rooster de amandelen een klein minuutje in een hete koekenpan.

Giet de tagliatelle af, en verdeel over de borden. Doe de saus erover en bestrooi tenslotte met de noten.
Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...